Bijeenkomsten

CVA komt elke donderdagavond bijeen (met uitzondering van de maanden juli en augustus). De bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en vinden plaats in het Logegebouw in de Vondelstraat.

CVA kent verschillende soorten bijeenkomsten:

  • ‘formele’ rituele plechtigheden, die steeds worden afgesloten met een maaltijd in een plezierige, ontspannen sfeer
  • comparitie-avonden, waarop – meestal aan de hand van een inleidend spreker – zeer uiteenlopende onderwerpen worden besproken en waar men elkaar na afloop in informele sfeer kan ontmoeten
  • studiebijeenkomsten, waar in informele sfeer en in kleiner verband gelegenheid is voor het uitdiepen van relevante (maconnieke) onderwerpen
  • “verenigings”-avonden, zoals de ledenvergaderingen, een avond met de partners van de leden, een avond voor belangstellenden, etc.

Voor de comparitie-avonden worden sprekers – uit eigen gelederen of van buiten – uitgenodigd om een voordracht te houden, waarna hierover door de loge wordt gediscussieerd.

Hierbij wordt geen onderwerp uit de weg gegaan.

CVA huldigt het standpunt dat elk serieus thema aan de orde moet kunnen worden gesteld, temeer waar de leden van CVA de zelfbeheersing bieden om ook de meest controversiƫle standpunten op waardige en ingehouden wijze te kunnen bespreken.

De methode van de Vrijmetselarij biedt hiertoe ook de benodigde instrumenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.