Symposium Jeroen Smit: Het Grote Gevecht

Bedrijven die niet bijdragen aan een betere wereld hebben geen bestaansrecht. Ze moeten zich op het goede richten, de wereld beter maken, het geld komt dan vanzelf.

Na de door hebzucht en overmoed gekenmerkte crisis van 2008 wordt deze boodschap van de nieuwe CEO van Unilever met gejuich ontvangen. Onverbiddelijk en onvermoeibaar legt Paul Polman uit: multinationals als Unilever spelen een hoofdrol in het uitbannen van armoede en het aanpakken van het klimaatprobleem.

Dit is het grote gevecht om de ziel van het kapitalisme. Maar de moedige pionier loopt zo ver voor de troepen uit dat ‘zijn’ duurzame Unilever in 2017 dreigt te worden opgeslokt door concurrent KraftHeinz.

Na deze ‘bijna-doodervaring’ gaat Polman op zoek naar een veilige haven voor zijn experiment. Door dagkoersen geregeerde Britse aandeelhouders en Nederlandse politici versperren de slecht luisterende ‘CEO-priester’ de weg. Zijn poging om er eindelijk echt één bedrijf van te maken met één hoofdkantoor in Nederland, mislukt op dramatische wijze.

In de bestsellers ‘Het drama Ahold’ (2004) en ‘De Prooi’ (2008) reconstrueerde Jeroen Smit hoe falend leiderschap, opgejaagd door op snelle winst gerichte aandeelhouders, veel waarde vernietigde.

De wereld snakt naar een bedrijfsleven dat zich over de grote vraagstukken van deze tijd ontfermt. In ‘Het grote gevecht‘ laat Smit op meeslepende wijze zien dat we daarvoor allemaal, als consumenten, werknemers en vooral ook als beleggers, een grote draai moeten maken.

Symposium Jeroen Smit: Het Grote Gevecht 1Symposium

Op 24 november zal Jeroen Smit ons meenemen in zijn boek, en daarmee het relaas van een zoektocht naar het “goede” in een “meedogenloze” wereld. Na het luisteren kan het publiek in gesprek gaan met elkaar en de spreker. Dit zal allemaal begeleid worden door Jeroen Busscher. Zelf managementdenker, schrijver, gespreksleider en vrijmetselaar. Hij zal de toehoorder ook uitdagen om eigen verhalen in te brengen ter verrijking van de gedachtewisseling. 

Met dit symposium proberen wij als vrijmetselaren binnen de regio Groot Amsterdam de zoektocht naar dat “goede” in onze samenleving te bevorderen. We hopen dat jij ook van de partij bent.

Entree €5 (inclusief 1 consumptie)
Aanmelden kan via het email-adres: philip.lemmens@live.nl

Informatie

Jeroen Smit; Het Grote Gevecht!
Symposium zondag 24 november 2019
Vrijmetselarij Regio Groot Amsterdam
Logegebouw: Vondelstraat 39 te Amsterdam
Zaal open 14.30 Aanvang 15.00

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.